Do woku nebo kastrolu nalijeme trochu olivového oleje, vložíme nejprve pórek, pak přidáváme nejprve sušší druhy zeleniny, potom šťavnatější. Pokrájený mangold až nakonec. Vodu přikapáváme, až když se šťáva ze zeleniny zcela vyvaří. Ještě před tím, než zakápneme vodou, přidáme koření. Vodu vydusíme a vypneme. Žervé smícháme s nasekanou bazalkou a necháme rozležet. Těsto rozdělíme na dvě půlky, na silikonovém válu rozválíme na tenký plát a vyplníme silikonovou formu na biskupský chlebíček či srnčí hřbet tak, aby na jedné delší straně přebývalo a viselo dolů. Zeleninu smícháme se žervé, rozdělíme na dva díly, polovinou naplníme těsto a přiklopíme převislým těstem. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta. Pokud nemáme podobnou formu, můžeme použít dortovou, vyloženou pečícím papírem. Co okrojíme nad formou, použijeme na proužky na "víko" koláče. Posypeme semínky, můžeme je lehce přimáčknout. Pečeme na 190°C ve vyhřáté troubě, dokud nezhnědnou a přestanou být cítit po syrovém těstu.