Staňte se našimi fanoušky na:

Čendova domácí paštika

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku slabou asi 2 mm, asi 1/3 těsta odřízneme a zbytkem vyložíme formu. Maso promícháme s hořčicí, pepřem, kořením, prolisovaným česnekem, vejcem citronovou kůrou, brandy (nebo koňakem), petrželkou a solí. Sádlo zahřejeme a vepřovou panenku na něm ze všech stran opečeme. Pak jí vyndáme, osolíme, opepříme, necháme zchladnout a pak ji zabalíme do plátků slaniny. Polovinu masové směsi rozetřeme na listové těsto ve formě a položíme na ni vepřovou panenku. Na ní navrstvíme zbytek masové směsi a pořádně přitlačíme ke spodní vrstvě. Paštiku překryjeme zbývající 1/3 listového těsta, které propícháme, zakryjeme alobalem a asi 45 minut pečeme v silně vyhřáté troubě. Hotovu paštiku necháme vychladnout ve formě a teprve pak ji přendáme na talíř. 3-4 celerové řapíky nakrájíme na plátky, 3 kukuřičky na kolečka a tři na podélné proužky, olivy na plátky a kapii na nudličky. Paštiku nakrájíme na plátky a ozdobíme zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!