Tvaroh dáme do misky a podle chuti osolíme, okořeníme bílým pepřem a dobře rozmícháme. Přilijeme mléko a pomocí vidličky (nebo šlehače) ušleháme hladký, nepříliš řídký krém. Vložíme ho asi na 15 minut do ledničky vychladit. Čerstvou pažitku opláchneme, osušíme, nasekáme nadrobno a vmícháme do vychlazeného tvarohu. Místo pažitky můžeme ke zvýraznění chuti tvarohové pomazánky použít i jiné bylinky nebo zeleninu (listovou petržel, řeřichu, utřený česnek, najemno nakrájené ředkvičky apod.). Dva plátky celozrnného chleba bohatě natřeme připravenou pomazánkou a přiklopíme zbývajícími dvěma chleby. Tip: Tvarohovou pomazánku nemusíme připravovat pouze s bylinkami. Můžeme použít např. strouhaný sýr nebo lososa.