Staňte se našimi fanoušky na:

Čendův salát z čekankových puků

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dvě vejce nakrájíme nadrobno a třetí rozkrájíme na měsíčky, které si ponecháme na ozdobu. Bylinky nasekáme nadrobno, vejce promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, hořčicí a bylinkami. Směs zakápneme vinným octem a olejem, osolíme a přidáme pepř. Vše promícháme a uložíme v chladničce. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, ředkvičky důkladně omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Z čekankových puků vykrojíme hořké středy, jeden puk rozebereme na listy a ostatní nakrájíme na proužky. zeleninu (kromě čekankových listů) zlehka promícháme. Listy čekanky rozdělíme na talířky, na ně navršíme salát a přelijeme vychlazenou vaječnou zálivkou. Ozdobíme petrželkou a kousky vajec.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!