Salát z brambor a vajíček
30
1
1
Dvě vejce nakrájíme nadrobno a třetí rozkrájíme na měsíčky, které si ponecháme na ozdobu. Bylinky nasekáme nadrobno, vejce promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, hořčicí a bylinkami. Směs zakápneme vinným octem a olejem, osolíme a přidáme pepř. Vše promícháme a uložíme v chladničce. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, ředkvičky důkladně omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Z čekankových puků vykrojíme hořké středy, jeden puk rozebereme na listy a ostatní nakrájíme na proužky. zeleninu (kromě čekankových listů) zlehka promícháme. Listy čekanky rozdělíme na talířky, na ně navršíme salát a přelijeme vychlazenou vaječnou zálivkou. Ozdobíme petrželkou a kousky vajec.