Rychlý fazolový guláš
30
4
4
Maso na guláš nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme. V papiňáku osmahneme cibuli na oleji (popřípadě sádle) a přidáme maso. Orestujeme ze všech stran, osolíme, přidáme černý pepř a bobkový list, špetku kmínu a zalijeme černým pivem. Přidáme namočené sušené houby (nejlépe hříbky), podlijeme vodou nebo vývarem asi tak 2 cm nad maso a přidáme 2 krajíce tmavého chleba (klidně celé). Vaříme-li v papiňáku, uzavřeme ho poklicí a máme na 35 minut volno. Až hrnec prvně přes ventil odfoukne, snížíme plamen na střední teplotu a necháme dojít. Hrnec ochladíme tím, že pustíme na uzavřený papiňák. Poté otevřeme. Můžeme na zahuštění přidat strouhaný perník.