Staňte se našimi fanoušky na:

Čertovy špalíčky s pečeným bramborem

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
308× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáček vylijeme trochou oleje. V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml.papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu. Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí trošku podlije a dopeče. Pečené brambory: brambory okrájíme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou ml. paprikou, zakapeme olejem, promícháme a upečeme dozlatova. Poznámka Na fotce je porce bez žampionů a papriček. Pekla jsem na dvakrát kvůli dětem. Nemají rádi houby a ostrá jídla jim také nedávám. Dcera je velmi vybíravá v mase, ale tohle vychvalovala až do nebe.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |11. května 2013
dobrota Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
mnamky Odpovědět
mikotka |2. května 2013
zkusím,i bez čerta Odpovědět
pajunc |2. května 2013
mnam, ulozeno, snad brzy vyzkousim :) Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
vypadá to dobře, zkusím Odpovědět
Monina |27. dubna 2013
Jsou opravdu vynikající, dělám je už po několikáte. Moje dcera je přesně jako ta Vaše a taky jí moc chutnají. :-) Odpovědět
Hanka007 |25. dubna 2013
ukládám Odpovědět
Bobina |6. dubna 2013
Taky dělám, má to chuť živáňské, nedávám chilli papričky, ale plátky anglické slaniny a můžu potvrdit, že to je mňamka. Tento recept mám z jedné restaurace, kde toto jídlo nabízí pod názvem Katovy špalky. Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |6. dubna 2013
pikantní můžu vždycky, no, neměla bych, ale mám je ráda tato jídla Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
pikantní jídla můžu, každý den Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!