Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáček vylijeme trochou oleje. V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml.papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu. Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí trošku podlije a dopeče. Pečené brambory: brambory okrájíme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou ml. paprikou, zakapeme olejem, promícháme a upečeme dozlatova. Poznámka Na fotce je porce bez žampionů a papriček. Pekla jsem na dvakrát kvůli dětem. Nemají rádi houby a ostrá jídla jim také nedávám. Dcera je velmi vybíravá v mase, ale tohle vychvalovala až do nebe.