Třešně rozpůlíme, vypeckujeme a smícháme s 25g soli. Citron nakrájíme na plátky. Dno zavařovací sklenice (asi 650ml) vyložíme plátky citronů a zasypeme třešněmi, zbytek zakryjeme další vrstvou citronů. Plátky citronů a třešně stlačíme seshora pěstí tak, aby se uvolnil dostatek šťávy. Když nedocílíme dostatečného množství šťávy a sklenice není plná, vezmeme fólii a zbylý prostor vyplníme, sklenici uzavřeme víčkem. Třešně necháme naložené asi 7 dní při pokojové teplotě. Pak odstraníme plátky citronu a ochutnáme. Pokud by byly třešně příliš slané, naředíme šťávu novým čerstvým třešňovým džusem, pak chladíme. 12 ks červené řepy omyjeme a vykrájíme z nich válečky o průměru 2,5cm. Odkrojené části z červené řepy zbavíme šťávy, přecedíme a dochutíme solí a pepřem. Vykrojené části z červené řepy následně dusíme doměkka, a to v parním hrnci ve šťávě z červené řepy za 100% vlhkosti asi na 100°C, 50 minut. Červenou řepu nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Rýži uvaříme ve 100 ml osolené vody a necháme dojít při 170°C v troubě. Rýži pak svaříme s mlékem, trochou olivového oleje a vše rozmixujeme. Rýžový krém propasírujeme přes sítko a naředíme mlékem. 2 ks červené řepy oloupeme a spolu s fenyklem najemno nastrouháme. Nastrouhanou zeleninu smícháme s troškou soli a cukru a pořádně propracujeme. Dušené kousky červené řepy ohřejeme ve vlastní šťávě, vyndáme a položíme na pečicí papír. Šťávu z třešní svaříme na teplotu, kdy se dá konzumovat. Třešně vyndáme z nálevu a smícháme je s čajovou lžičkou třešňové esence. Křen nastrouháme na šupinky a na uvařenou červenou řepu posadíme trochu zeleninového salátu a vždy překryjeme polovinou třešně. Pažitku a pistácie promícháme se šlehačkou a touto směsí ozdobíme třešně. Třešňové věže pak zafixujeme horkým rýžovým krémem.