Rozřízněte hlavu česneku napůl, posolte a zakápněte olejem. Zabalte do dvou vrstev alobalu a nechte péct 30-35 minut na 180°C. Když je česnek měkký, rozbalte ho a nechte vychladnout, vymáčkněte ze slupky a rozmačkejte vidličkou.
Brambory uvařte ve slupce a s vařenou řepou nastrouhejte. Smíchejte česnek, brambory a řepu dohromady, přidejte 250 g mouky (pokud je těsto příliš řídké, mouku přidávejte). Těsto by mělo být měkké, nadýchané a nemělo by se lepit. Pozor, ať není gumové, nesmí se moc hníst.
Na vále ho rozdělte na několik stejných částí, vyválejte válečky a ty pak nakrájejte na noky asi 2 cm široké. Vroubkování udělejte pomocí vidličky tak, že lehce přimáčknete každý nok, pak je uvařte v osolené vroucí vodě jen pár minut. Hotové jsou hned, jak vyplavou na povrch. Z vrchu je sbírejte děrovanou naběračkou, můžete vařit postupně.
Na pánvi rozehřejte olej, na něm orestujte snítky rozmarýnu (nebo lístky šalvěje), přihoďte pinie a zlehka je opečte. Nakonec přidejte teplé noky, posypte sýrem a popepřete.