Divoká kachna po mostarsku
100
3
5
Z vajec, osolené mouky a trochy vody vypracujeme velice tuhé těsto, nastrouháme jej na hrubém struhadle, rozprostřeme na vále a necháme proschnout. Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou a dusíme skoro do měkka. Je-li třeba, podlijeme občas trochou vody. Nakonec však necháme tekutinu vysmahnout, přidáme máslo a proschlé nastrouhané těstoviny a opečeme spolu s masem. Pak všechno přesypeme do zapékací mísy a zalijeme zálivkou z vody, octa a nasekaného česneku. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 ˚C asi 1/2 hodiny. Všechna tekutina se musí vsáknout. Podáváme s kysanou smetanou.