Staňte se našimi fanoušky na:

České koblihy z marmeládou

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, lžíčky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Změklé máslo vyšleháme spolu se zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Do máslového krému po jednom zapracujeme žloutky. Vmícháme rum, mouku se solí a kvásek. Zbylým mlékem zaděláme hladké těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a formičkou ( nebo hrníčkem) vykrájíme kolečka o průměru cca 6cm. Odřezky těsta znovu zpracujeme a vyválíme. Do středu poloviny koleček naneseme trochu marmelády. Přiklopíme zbylými kolečky. Okraje k sobě dobře přitiskneme, aby náplň během smažení nevytekla. Takto připravené koblihy znovu kulatou formičkou seřízneme, aby měly pěkný tvar. Koblihy rozložíme na moukou poprášený tác a necháme přibližně 20min kynout. V hluboké pánvi necháme rozpálit větší množství oleje. Opatrně do něj vložíme nakynuté koblihy a z obou stran je osmažíme dozlatova. Před servírováním je pocukrujeme ( hotové koblihy pokládáme na ubrousek, aby nasákl tím tukem a koblížky nebyly tolik mastné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |3. července 2014
vypadaj báječně Odpovědět
-Suiteki |11. července 2013
Nepíše se z marmeládou,ale s marmeládou Odpovědět
pavlinf |8. července 2013
vyzkouším Odpovědět
cvrcek |8. července 2013
moc dobré Odpovědět
wieruska |8. července 2013
dobré Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
zkusím ;) Odpovědět
Konato |7. července 2013
Dobrota. Odpovědět
Maruska Zavrelova 3|14. řijna 2017
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!