Staňte se našimi fanoušky na:

České meruňkové knedle vs Marillenknödel

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • krupice
  • hladká mouka
  • cukr (kostkový)
  • žloutek
  • skořice (mletá)
  • máslo
  • tvaroh (měkký a strouhaný)
  • meruňky (zralé)
  • strouhanka

Pracovní postup:

  1. ZÁKLADNÍ KNEDLÍK: 12 zralých meruněk, 12 kostek cukru, 140g másla, 140g krupice, 140g hladké mouky, 2 žloutky, 2 bílky, 1/2kg měkkého tvarohu - Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme žloutky, krupici a špetku soli. Bílky vyšleháme do husté pěny a vmícháme do máslové směsi, střídavě přidáváme mouku a tvaroh, vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme asi 8 cm silný váleček, dáme ho asi na 30-60 minut odpočinout do ledničky. Rukojetí lžíce opatrně vyndáme pecky z meruněk a do každé vložíme kostku cukru. Váleček těsta rozkrájíme na cca 1/2cm plátky a na každý položíme meruňku. Pak mokrýma rukama uválíme kulaté knedlíky, dáme je do skoro vroucí vody a vaříme 15 minut - musíme dát pozor, aby voda nebublala.
  2. ČESKÁ VERZE: Hotové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem (nebo mákem), moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
  3. RAKOUSKÁ VERZE /Marillenknödel/: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, cukr a vanilkový cukr, můžeme přidat skořici a zlehka osmažíme dozlatova. Hotové knedlíky osušíme a obalíme ve strouhance, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!