Staňte se našimi fanoušky na:

České perníčky

Autor receptu: Alexiiik (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme jedno vejce. Přisypeme hladkou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, tlučený anýz a skořici. Vše důkladně promícháme. Vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout do druhého dne, v mikrotenovém sáčku. Z těsta vyválíme placu asi 1/2 cm silnou, ze které vykrajujeme různé tvary. Perníčky klademe dále od sebe na tukem vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. A ihned je upečeme v horké troubě na 180°C asi 5 - 15 minut ( závisí na tloušťce placky ). Žloutek rozšleháme s mlékem, a když odpadne pěna, upečené perníčky horké ihned potíráme rozšlehaným žloutkem, který na nich ihned zasychá.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |13. prosince 2013
klasika nikdy nezklame, u nás nesmí chybět na žádné vánoce Odpovědět
Lucinka34 |10. listopadu 2013
1+ super Odpovědět
planeta |30. řijna 2013
nádhera, to jsi dělal sám?, klobouk dolů, 1++ Odpovědět
Alexiiik|10. listopadu 2013
Ano dělal jsem to sám byla to řádná práce ale výsledek stojí za to Odpovědět
Alexiiik|26. řijna 2013
Děkuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!