Staňte se našimi fanoušky na:

Cesnakové langoše

Autor receptu: Juraj Libiak (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

v 100 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie, pridáme soľ, trochu cukru a necháme vykysnúť kvások. Do hlbšej misky dáme prosiatu múku, nakysnutý kvások, celé vajce, kyslú smotanu a posolíme. Prilejeme toľko vlažného mlieka, aby sme vypracovali nelepivé vláčne cesto, ktoré prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme nakysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a pokrájame na menšie kúsky. Každý kúsok cesta roztiahneme do okrúhleho tvaru, necháme chvíľu podkysnúť na doske a potom vypražíme v hlbšom hrnci na oleji. Vypražené langoše potrieme olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a soľou. Podávame so šošovicovou polievkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |3. června 2013
neznám, vyzkouším-vypadá to zajímavě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!