Chléb i s kůrkou nakrájíme na kostičky , společně se sádlem chlebové kostky navršíme do středně velké misky, která je vhodná do mikrovlnky. Zapneme ohřev na plný výkon a smažíme v troubě asi 3 minuty, každé 1/2 minuty ale obsah misky dobře promícháme, jinak se chléb snadno připálí. Vývar ohřejeme až do bodu varu a podle chuti přidáme sůl (v případě, že byl vývar solený už při vařené masa, přisolíme opatrně - totéž platí máme-li připravený bujon z kostky) a ochutíme kmínem. Vajíčko vyklepneme do malé misky, přidáme 41 lžíci vody a vidličkou rozšleháme. Přímo z misky začneme vajíčko nalévat do vroucího vývaru, pozor nato, aby pramínek tekl co nejtenčí. Oloupaný česnek prolisujeme přímo do polévky (nejméně 3 stroužky). Dále už nevaříme, plotýnku vypneme, hrnec odstavíme a polévku promícháme, pak podáváme. Můžeme posypat čerstvě nasekanou zelenou petrželkou. Opečený chléb podáváme zvlášť.