Staňte se našimi fanoušky na:

Česnekáče z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept uvádím z celé dávky, ale já dělám pouze z poloviční, jinak by se mi těsto nevešlo při kynutí do nádoby. Do zadělávací nádoby dáme 500 ml mléka, 100 ml oleje, 750 g hladké mouky, na jednu stranu nádoby dáme 1 lžičku krupicového cukru s 42 g droždí a na druhou stranu nádoby dáme 2 lžičky soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Než nám vykyne těsto, tak si připravíme nádivku. Do rendlíku si dáme 125 g másla a dáme ho rozehřát. Do rozehřátého másla zakverláme 3 žloutky a prolisujeme 12 - 14 stroužků česneku. Vykynuté těsto si rozdělíme na čtyři díly, které si rozválíme na obdelníky, pomašlujeme nádivkou a případně můžeme dle chuti naplnit - sýrem, nivou,šunkou, slaninou, rajčaty........ Česnekáče zavineme, pomašlujeme zbylou nádivkou, můžeme posypat sezamem a nařežeme na trojúhelníky (nebojíme se hodně říznou - já nařezávala spíš povrchově a pak se prý hodně rozjedou). Pečeme při 180 °C cca 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |19. května 2015
Děkuji :-) Odpovědět
Polda |18. května 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!