Staňte se našimi fanoušky na:

Čevapčiči s hořčicí a bramborem

Autor receptu: Aidel (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej
  • sůl
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička majoránka
  • pepř
  • mleté, 300 g hovězí
  • mleté, 300 g vepřové
  • 1 dl mléko
  • 1 ks houska
  • 2 lžíce strouhanka
  • hořčice
  • 1 kg brambory
  • malá, 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek

Pracovní postup:

Starší housku natrháme na malé kousky a namočíme je do mléka. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji najemno a smažíme ji na oleji. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a osmaženou cibulku. Vklepneme celé vejce a vymačkanou rozmočenou housku. Důkladně celou směs promísíme, pokud je to třeba, zahustíme ji strouhankou. Ze směsi vytvoříme válečky, které opečeme ze všech stran na oleji na pánvi. Podáváme s uvařenými brambory a hořčicí, kdo má rád může přidat syrovou cibuli nakrájenou na kolečka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!