Staňte se našimi fanoušky na:

Chalupářské klobásy

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvou krkovičku a vepřový výřez bez kůže nakrájíme na kostky, maso vložíme do nádoby, přidáme sůl, utřený česnek a polovinu koření, důkladně promícháme a dáme do chladničky odležet.Klobásu umeleme hovězí maso na jemno, samostatně umeleme část vepřového výřezu. Umleté hovězí maso smícháme s vodou, zbytkem koření i vepřovým výřezem a zpracujeme. Do toho vložíme proleželé kostky krkovičky a výřezu a vše řádně promícháme. Narážíme do vepřových střev , klobásy přetočíme , zašpejlujeme. Klobásy dáme do vyhřáté udírny a udíme asi hodinu při 60 stupních do zlatohněda. Potom klobásy vyndáme s udírny a ještě dovaříme při 72 stupních při teplotě 70-75 stupních asi 30 minut

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |10. ledna 2014
velmi lákavé Odpovědět
honzíček |24. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!