Rajčata s rybí pěnou
20
0
2
Čerstvou krkovičku a vepřový výřez bez kůže nakrájíme na kostky, maso vložíme do nádoby, přidáme sůl, utřený česnek a polovinu koření, důkladně promícháme a dáme do chladničky odležet.Klobásu umeleme hovězí maso na jemno, samostatně umeleme část vepřového výřezu. Umleté hovězí maso smícháme s vodou, zbytkem koření i vepřovým výřezem a zpracujeme. Do toho vložíme proleželé kostky krkovičky a výřezu a vše řádně promícháme. Narážíme do vepřových střev , klobásy přetočíme , zašpejlujeme. Klobásy dáme do vyhřáté udírny a udíme asi hodinu při 60 stupních do zlatohněda. Potom klobásy vyndáme s udírny a ještě dovaříme při 72 stupních při teplotě 70-75 stupních asi 30 minut