Staňte se našimi fanoušky na:

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem. Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozložíme osolené a okmínované porce kuřete. Pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a dáme na 20 minut do rozehřáté trouby. Po 20 minutách kuře odkryjeme, přelijeme pivem a už odkryté vrátíme do trouby. Pečeme celkem asi 60 minut, občas porce kuřete přelijeme vypečenou pivní šťávou. Když je kuřátko zlatavé a brambory měkké, jídlo vyndáme a můžeme servírovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |12. června 2013
zkusím Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
mňam Odpovědět
katy9 |9. května 2013
to by mi chutnalo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!