Vytřu si formu máslem. Máslové sušenky rozdrtím v mixéru a přidám rozpuštěné máslo. Takto připravenou směs promíchám a vymačkám do formy, například dortové (k upěchování si mohu pomoci skleničkou). Trochu to namačkám i ke stranám formy. Dám na chvilku odpočinout na chladné místo než připravíme směs ze smetanového sýra. Smetanový sýr většinou nekupuji, udělám si domácí Lučinu, kterou dále použiji a přidám si zakysanou smetanu. Ale můžete dát jednu zakysanou smetanu či dvě, ušlehanou smetanu a jeden tvaroh to dá cca 800g, lze to kombinovat i jinak. Teď si zapnu troubu na 220°C, ale NE HORKOVZDUCH. Po smíchání zakysané smetany a lučiny přidám vanilkový cukr, moučkový cukr. Poté promixuji dohladka a přidám vejce, opět promícháme. Takto připravenou směs si naliji na připravený korpus. Nechám chvíli v pokojové teplotě, stačí cca 3-5 minutek. Dám na 15 minut do předehřáté trouby, po uplynutí doby snížím teplotu na 130°C a peču dalších 45 minut. CELOU DOBU NEOTVÍRÁME TROUBU. Po uplynutí času, lehce pootevřu troubu, a nechám pozvolna vychládat. Dělám to tak hodinu či dvě, pak ho dám do pokojové teploty a potom do lednice. Někdy si udělám navrch želatinu s ovocem, jako je to na jedné z fotek.