Ingredience: 250 g máslových sušenek ( podle chuti můžete místo nich dát Bebe Dobré ráno oříškové,ap) 100 g másla 1 vanilková tobolka nebo 1 sáček vanilkového cukru 500 g sýru typu žervé,např. lučina 100 g moučkového cukru 250 ml smetany ke šlehání na ozdobu: ovoce - jahody, borůvky, maliny Postup 1.Nejlepší je dortová forma o průměru 23 cm. Tu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Zvlášť do misky si nasypeme rozdrcené sušenky, které rozdrtíme v sáčku válečkem nebo v kuchyňském sekáčku. Drobky zalijeme rozpuštěným máslem a dobře promícháme. Vláčnou hmotu rozprostřeme do formy, rovnoměrně uhladíme obrácenou lžící a dáme na hodinku chladit do ledničky. 2. Vanilkovou dřeň s lusku/vanilkový cukr, žervé a moučkový cukr vyšleháme do hladkého krému. V jiné misce ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do krému ze žervé. Krém vlijeme na sušenkový korpus a opět uhladíme obrácenou lžící. Dortovou formu s krémem dáme přes noc do ledničky. 3. Před podáváním sundáme formu a poklademe hotový chesacake oblíbeným ovocem. Příprava : 30 minut, chlazení 1 hodina korpus + hotový dort přes noc Odhad nákladů: 120 Kč Počet porcí: 8 dílků