Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a na mírném ohni ji smažíme 5 minut doměkka. Přidáme maso a za stálého míchání smažíme 7-10 minut dohněda. Po celou dobu smažení je oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme česnek a smažíme asi 30 vteřin, aby se uvolnilo aroma. Přidáme rajčata, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku nebo chilli koření, kajenský pepř, koriandr a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme na velmi mírném ohni 45 minut. Občas promícháme. Sejmeme pokličku a za občasného míchání vaříme na mírném ohni dalších 15 minut. Pokud se všechna omáčka odpařila, přilijeme 2 lžíce vody.