Pro 3 osoby potřebujeme: 300g telecího masa, 1 plechovka červených fazolí, 300 ml sekaných rajčat Mutti, 1 šalotka a 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, dle chuti mleté chilli papričky Piri-Piri, sůl, oregano, 3 lžíce olivového oleje Dante, 250ml masového vývaru, hrnek rýže Ribe/Arborio/Vialone Obě cibule i česnek nasekáme najemno a na olivovém oleji lehce orestujeme. Mezitím maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibulce. Opečeme asi 5 minut, přidáme sůl, oregano, fazole a sekané rajčata, přilejeme vývar a pod poklicí dusíme asi 30 minut. Do směsi přidáme také pár papriček Piri-Piri a několik dalších ještě potom na ozdobu. Pokrm tak bude pikantní, ale ne pálivý. Mezitím co se ragú dusí, uvařte si rýži, vaří se dle návodu,cca 18 minut. Jako příloha je vhodná nejen rýže, ale i pečivo nebo tortilly.