Dejte do kastrolku cukr, vanilkový lusk a vodu a na středním plameni přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte pobublávat 5 minut. Prosijte kakao do menší mísy. Odstavte sirup z ohně a nalijte ho trochu na kakao, abyste vytvořili pastu. Dobře ji promíchejte, aby v ní nebyly hrudky, a pak vmíchejte po troškách zbytek sirupu. Rozmíchejte dohladka. Vanilkový lusk nechte ve směsi a dejte ji vychladnout. Vychlazený sirup přeceďte. Ve středně velké míse ušlehejte smetanu a kokosovou smetanu, až se začnou tvořit měkké růžky. Naplňte 4 vysoké sklenice drceným ledem. Nalijte do každé sklenice čtvrtinu rumu. Zalijte čokoládovým sirupem a naneste navrch kokosovou šlehačku. Ozdobte každý nápoj praženým kokosem a podávejte.