Staňte se našimi fanoušky na:

Chléb z mandlového těsta - původní recept kolem r. 1850

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Utluč čtvrt libry oloupaných mandlí a dva bílky, utři v krajáči čtvrt libry másla, přidej do toho zvolna po sobě 4 loty mouky, kousek ustrouhané čokolády, trochu skořice, hřebíčky, šest lotů na citronu ustrouhaného a utlučeného cukru a tři žloutky a zpěň to, dej těsto na prkno moukou posypané, vyválej ho na tloušťku malíčku a vykrájej formičkou a rozmaž bílkem a peč ho.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |31. ledna 2015
Libore v podstatě by to šlo a já jsem to tak u těch prvních staročeských receptů zadával. Ovšem pak jsem byl upozorněn, abych tyto informace neuváděl v popisu receptu, ale v komentáři. Tak jsem to opravil. Odpovědět
Polda |29. ledna 2015
Vypadá pěkně, ukládám. Ještě mám jednu prosbu, nešlo hodnoty libry a lot dát do poznámky u receptu? Když recept vytisknu, tak to tam není. Moc děkuji. Odpovědět
Maty |29. ledna 2015
Vysvětlivky: libra = 0,56 kg; lot = 17,5 g Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!