Rohlíky lepší než z pekárny
100
31
33
Podmáslí trošku ohřejeme, část ho rozmícháme s droždím a troškou žitné mouky (já pro jistotu přidávám i trošičku cukru). Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme všechny mouky, osolíme, okmínujeme, přisypeme semínka, přilijeme olej a přidáme kvásek. Vařečkou zaděláme těsto, můžeme si ho pak vyklopit na vál a propracovat tam. V míse necháme asi hodinku na teple kynout. Vykynuté těsto vyklopíme a vytvarujeme bochník. Přendáme ho na plech, přikryjeme a necháme ještě asi 10 minut nakynout. V hrníčku si rozpustíme ve vodě sůl a bochník potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 10 minut, pak troubu ztlumíme na 160 °C a pečeme dalších 40 minut. Během pečení chléb 3x potřeme slanou vodou.