Staňte se našimi fanoušky na:

Chléb z podmáslí

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Podmáslí trošku ohřejeme, část ho rozmícháme s droždím a troškou žitné mouky (já pro jistotu přidávám i trošičku cukru). Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme všechny mouky, osolíme, okmínujeme, přisypeme semínka, přilijeme olej a přidáme kvásek. Vařečkou zaděláme těsto, můžeme si ho pak vyklopit na vál a propracovat tam. V míse necháme asi hodinku na teple kynout. Vykynuté těsto vyklopíme a vytvarujeme bochník. Přendáme ho na plech, přikryjeme a necháme ještě asi 10 minut nakynout. V hrníčku si rozpustíme ve vodě sůl a bochník potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 10 minut, pak troubu ztlumíme na 160 °C a pečeme dalších 40 minut. Během pečení chléb 3x potřeme slanou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Persefona |29. řijna 2015
dobrý nápad Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!