Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba od dědy

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(3 hlasy)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve 100 ml vody rozmícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme kmín, sůl a promícháme. Přilijeme kvásek, ocet a vypracujeme polotuhé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme nakynout - asi 45 minut. Z těsta vytvarujeme bochník, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut nakynout. 200 ml vody smícháme s 1/2 kávové lžičky octa a chleba potřeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C, na plech postavíme hrnek se studenou vodou a 10 minut pečeme, pak ztlumíme na 160°C a dopečeme - celkem pečeme 40 - 45 minut. Zkouška špejlí jestli je upečený i uvnitř. Během pečení 2 potřeme octovou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |10. ledna 2015
ukládám, ráda vyzkouším, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!