Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba z remosky

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy vsypeme mouky, přidáme sůl, droždí a jednu lžičku kmínu a promícháme. Přidáme ocet a vodu a promísíme v řidší těsto. Lehce poprášíme hladkou moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kynout 15 hodin. Pak znovu promísíme, opět lehce zaprášíme moukou a necháme kynout ještě půl hodiny. Remosku necháme 10 minut předehřát, vyklopíme do ní těsto, posypeme zbytkem kmínu a pečeme 55 minut. Dřevěnou špejlí vyzkoušíme, zda se nám těsto nepřichytává, případně ještě pár minutek dopečeme. Hotový chleba vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pekla jsem v remosce s teflonovou úpravou o průměru 24 cm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |30. dubna 2013
tak ten je!! super, ukládám Odpovědět
biglol |29. dubna 2013
povedl se Odpovědět
Anna1960 |29. dubna 2013
je dobrý Odpovědět
Erin|19. května 2013
zajímavé Odpovědět
milasyp|30. dubna 2013
pěkný, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!