Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba z trouby

Autor receptu: Makitka (16 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z vlažného mléka, trochy mouky, cukru a droždí uděláme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a smícháme s vykynutým kváskem. Dáme kynout asi na hodinu. Po vykynutí těsto propracujeme a dáme znovu ještě kynout. Poté si uděláme tvar bochníku jaký chceme a dáme do vymazané, ale ne vysypané formy. Před pečením potřete chleba vodou, během pečením jsem potírala ještě dvakrát a pekla na 180°C asi 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.h |6. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Jindriska8 |1. března 2014
Dneska pekl chleba manžel a taky se mu povedl!! Odpovědět
psalena|10. dubna 2014
Já bych ho ještě chvíli nechala v troubě,ale jinak dobrý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!