Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín, droždí a promícháme. Přidáme vodu a důkladně propracujeme, až vznikne řídké těsto. Lehce poprášíme moukou, přikryjeme poklicí nebo útěrkou a necháme v teple 8 - 10 hodin nakynout. Těsto znovu promícháme a necháme ještě 30 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na maximum a vložíme do ní mísu. Po 30 minutách mísu vytáhneme, těsto do ní nalijeme, přikryjeme poklicí a dáme do trouby, troubu stáhneme na 220 - 210°C a pečeme 30 minut. Pečení a délku pečení musíme přizpůsobit své troubě. Chleba zkusíme ve středu propíchnout špejlí zda je propečený. Během pečení chleba 2 x potřeme octovou vodou. Do trouby pře pečením vložíme zároveň s chlebem hrnek s vodou.