Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba ze zapékací mísy

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín, droždí a promícháme. Přidáme vodu a důkladně propracujeme, až vznikne řídké těsto. Lehce poprášíme moukou, přikryjeme poklicí nebo útěrkou a necháme v teple 8 - 10 hodin nakynout. Těsto znovu promícháme a necháme ještě 30 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na maximum a vložíme do ní mísu. Po 30 minutách mísu vytáhneme, těsto do ní nalijeme, přikryjeme poklicí a dáme do trouby, troubu stáhneme na 220 - 210°C a pečeme 30 minut. Pečení a délku pečení musíme přizpůsobit své troubě. Chleba zkusíme ve středu propíchnout špejlí zda je propečený. Během pečení chleba 2 x potřeme octovou vodou. Do trouby pře pečením vložíme zároveň s chlebem hrnek s vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dajul |8. března 2013
Děkuji za foto..je to takový bez hnětení. Odpovědět
jana.remkova.7 |8. března 2013
Aháááá!! Tak to je chléb bez hnetení?? Tak ten můžu vřele doporučit a přidávám hned foto. Jen já přidávám žitnou mouku:-) Odpovědět
jana.remkova.7 |8. března 2013
vypadá fakt moc dobře, vyzkouším ho:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!