Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebové dalamánky s pohankou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dva krajíce staršího chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme 250 ml vody a necháme chvíli rozmáčet. Pak je rozmixujeme nebo rozmačkáme na kaši. Z pár lžic vlažné vody, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Všechny mouky dáme do mísy, přidáme olej, sůl, rozmočený chléb, vzešlý kvásek a zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho asi 60 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 15 dílků, z každého vytvarujeme bochánek - dalamánek. Naskládáme je na plech, potřeme vodou a posypeme hrubou solí, kmínem a pohankovou lámankou. Necháme je ještě asi 15 minut kynout. Pečeme je při 200°C asi 20 - 25 minut dozlatova. Na dno trouby doporučuji vložit kastrůlek s vodou, dalamánky budou krásně křupavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

svetbel|1. května 2013
Vyzkouším. Podle tohoto receptu musí být radost dělat. Popsáno stručně a jasně. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!