Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebový kvas

Autor receptu: Martin75 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Tmavý chléb nakrájíme na kostičky, dáme ho do trouby a opečeme bez tuku nasucho. Opečený chléb vložíme do kastrolu a zalijeme vařící vodou. Přikryjeme poklicí a necháme ustát. Pak tekutinu slijeme, přidáme do ní droždí, cukr, mýtu peprnou, zakryjeme ubrouskem nebo plátýnkem a necháme na teplém místě asi 5 až 6 hodin kvasit. Po zkvašení přecedíme nápoj do lahví, do každé přidáme několik opraných spařených rozinek, láhev dobře zazátkujeme a uložíme na 2 až 3 dny do chladu. Tento nápoj je velice vhodný zvláště v horkých letních dnech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |16. června 2013
kvas znám jinak... Odpovědět
A |14. května 2013
neznám Odpovědět
antonin.vavrik |10. března 2013
To je originál recept na kvas? Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
zajímavý recept Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
vyzkouším... Odpovědět
david.kruml.1 |27. prosince 2012
to je jakási divočina ale zkusím to jsem moc zvědavý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!