Domácí chléb -dle chuti
100
6
14
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme vodu. V míse je přelijeme vařícím mlékem, přidáme 3 velké nastrouhané brambory, které jsme uvařili předešlý den, velkou hrst krupice, vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby knedlíky drželi pohromadě, když je tvarujeme lžící. Zavaříme je do vroucí, osolené vody a vaříme asi 15 min. Lžící vykrajované knedlíky mají tvar podlouhlého vejce. Po vyjmutí je na prkénku středem podélně nakrojíme, aby vyšla pára.Do nakrojené mezery vkládáme malou lžičkou osmaženou cibulku a posypeme rozškvařenou slaninkou.Chlupaťáky jíme jako samostatné jídlo se salátem z kysaného zelí, nebo k vepřové pečeni, pečené kachně a dušenému zelí.