Staňte se našimi fanoušky na:

Chobotnatý salát

Autor receptu: Teris19 (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chobotnici očistíme, zbavíme jí očí a zubu. Opereme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce s vodou, mrkví, cibulí, celerem, bobkovým listem, česnekem a špetkou soli. Vaříme asi 30 minut do změknutí. Mezitím si oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě brambory. Chobotnici vytáhneme z vývaru, ten vylejeme. Nakrájíme na kousky. Na talíř poklademe uvařené brambory, na to kousky chobotnice. Připravíme si zálivku z citronové štávy, olivového oleje, nasekané petržele, soli a pepře. Vidličkou zálivku prošleháme a přelijeme jí salát. Dozdobíme zbytkem petržele a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |13. ledna 2014
už sa teším až ho spravim mam rada morské potvorky Odpovědět
david.kruml.1 |15. prosince 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!