Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská kachna

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykuchanou a očištěnou kachnu důkladně opláchneme a osušíme. Uvnitř i na povrchu ji posypeme solí i kmínem a dáme do pekáče prsíčky dolů. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, celer a petržel - všechno nakrájené na kostky, dál pak tymián, nové koření, pepř i bobkové listy. Mírně podlijeme, přikryjeme a pečeme v troubě. Během pečení kachnu obrátíme a kůži občas propíchneme vidličkou, aby se vypeklo sádlo. Přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Když maso změkne, dopečeme kachnu odkrytou, pak ji vyndáme z pekáče, k výpeku a zelenině přidáme máslo, brusinkový kompot, špetku cukru - všechno zasypeme moukou a orestujeme. Nakonec přilijeme červené víno i trochu vody, rozšleháme a necháme asi 15 minut povařit. Hotovou omáčku přecedíme a dochutíme solí, případně ještě cukrem. Kachnu můžeme podávat jak vcelku, tak rozdělenou na porce, můžeme ji ozdobit citronem, kořením a snítkami petrželky. Vhodná příloha jsou bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |30. září 2014
kachnu to ano Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!