Kolena spaříme ve vařicí vodě asi 5 minut, slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme s jalovcem, hřebíčky, česnekovou solí a jednou cibulí 2 hodiny. Kolena vyndáme, tak abychom neporušili kůži, a vykostíme. Kůži nakrojíme do čtverečků, maso dáme do pekáčku kůží nahoru a obložíme rozmarýnem a okořeníme kmínovým pepřem, pečeme 35 minut na 190°C dokřupava. Čočku přebereme propláchneme pod studenou vodou a namočíme na 2 hodiny do studené vody, aby byla úplně ponořená, pak ji vaříme 35 minut. Na 1/3 sádla orestujeme 1 nakrájenou cibuli dosklovata a přidáme čočku, ochutíme octem, cukrem, osolíme a opepříme a za stálého míchání necháme přejít varem. Hotovou čočku necháme v teple. Poslední cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme ji s moukou a na zbytku sádla usmažíme dozlatova. Maso naporcujeme a podáváme s čočkou omaštěnou sádlem s cibulkou a výpekem.