Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská *Rumová propíchaná buchta*

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s cukry, vešleháme olej a do pěny vmícháme mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, urovnáme stěrkou a pečeme 30 minut na 180°C. Na rumovou polevu smícháme moučkový cukr s kakaem, na mírném plameni rozpustíme máslo a přidáme do misky. Máslo s cukrem a kakaem utřeme dohladka a po kapkách vmícháme rum. Ještě horkou buchtu propícháme obráceným koncem vařečky (případně brčkem) a přelijeme rumovou polevou. Rozetřeme ji hlavně do otvorů, necháme vychladnout a pak v chladu ztuhnout. Nalámanou čokoládu s Lukanou rozpustíme ve vodní lázni. Vychladlou buchtu polevou přelijeme a posypeme kokosem (můžeme nahradit moučkovým cukrem) a necháme v lednici ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |24. února 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!