ŠPENÁTOVÝ SALÁT:
Fazolky uvaříme ve slané vodě doměkka a necháme vychladnout. Špenát důkladně omyjeme a osušíme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kostky. Špenátové listy promícháme s pomerančem, přidáme nakrájený celer a vařené fazolky, posypeme rozdrobeným sýrem a nasekanými ořechy a přelijeme zálivkou vinaigrette (při její přípravě vynecháme rajčata).
Recept na zálivku najdete v mých receptech pod názvem "Lahodné zálivky na saláty".
CHŘESTOVÝ SALÁT: Uvařené kuřecí maso (ve slané vodě) nakrájíme na menší plátky. Chřest dáme do úzké nádoby, zalijeme osolenou vodou a povaříme asi 10 minut pod pokličkou (hlavičky nesmí být ponořeny). Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecku a nakrájíme spolu s okurkou a celerem nadrobno. Přidáme vychladlé kuřecí maso a chřest a ochutíme dresinkem 2.
Recept na dresink najdete v mých receptech pod názvem "Výborné dresinky na saláty".
FAZOLOVÝ SALÁT: Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Brambory oškrábeme, zelené fazolky a hrášek očistíme a všechno povaříme ve slané vodě (brambory vaříme trochu déle). Bílé fazole scedíme a propláchneme studenou vodou. Vychladlé maso, brambory a zelené fazolky nakrájíme na kousky, přidáme bílé fazole a uvařený hrášek. Všechno promícháme s listy rokety a přelijeme uklidňující zálivkou. Recept na zálivku najdete v mých receptech pod názvem "Lahodné zálivky na saláty".
TĚSTOVINOVÝ SALÁT S BYLINKAMI: Těstoviny uvaříme ve slané vodě "al dente", rychle je propláchneme studenou vodou a promícháme s nakrájenými rajčaty a cibulkou. Přidáme nakrájené oregano a bazalku, přelijeme pálivou zálivkou (na její přípravu použijeme jen poloviční množství vinného octa.
Recept na zálivku najdete v mých receptech pod názvem "Lahodné zálivky na saláty".
OKURKOVÝ SALÁT: Okurky nakrájíme na větší kostky, přidáme nasekanou pažitku a bazalku, přelijeme dresinkem a promícháme.
Recept na dresink najdete v mých receptech pod názvem "Výborné dresinky na saláty".