Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňské koláčky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, mléka a lžičky cukru zadělejte kvásek; do mísy dejte všechny suroviny s vykynutým kváskem a zadělejte těsto, nechte vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujte malé koláčky, do kterých dávejte náplně podle své chuti - makovou, ořechovou, tvarohovou nebo povidlovou. Před pečením je potřete rozšlehaným vejcem s trochou mléka. Po upečení namáčejte do rozehřátého másla a rumu, ihned pocukrujte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |23. řijna 2014
Á "torta" se nám přeměnila na "W-W". Odpovědět
Sůl nad zlato |7. září 2014
:-)))) - Příště si vezmi šupleru a pořádně to změř, aby to pochopila i Vlasta (na FB Vlastimíra) Rozsypalová, tedy zde "torta". Odpovědět
W-W |29. srpna 2014
..z těsta tvarujte malé koláčky-pro začátečníka a nezkušenou hospodyňku trochu strohé Odpovědět
mochomůrka |28. srpna 2014
vypadaj skvostně Odpovědět
krups|25. srpna 2014
krásné, ukládám a vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!