Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňské věnečky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo, sůl a přivedeme k varu. Pak najednou vsypeme a dobře promícháme. Pozvolna, za stálého míchání, necháme mouku spařit (asi 2 minuty), těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí postupně do těsta zašleháme vejce. Hotové těsto dáme dio cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymaštěné plechy nastříkáme věnečky. Pečeme asi 30 minut na 200°C, po upečení necháme úplně vychladnout a pak vodorovně rozkrojíme. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Za stálého míchání ho necháme zchladnout, pak ho rozšleháme a postupně do něj zašleháme změklé Masielko MILSY. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na spodní díly věnečků. Smetanu vyšleháme dotuha a cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou nastříkáme na krém. Pak na náplň rozdělíme drobné ovoce. Cukr s dvěma lžícemi horké vody a citronovou šťávou vymícháme na hladkou, lesklou polevu. Potřeme horní díly věnečků, necháme zatuhnout a pak přiklopíme na naplněné spodní díly.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!