Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský brzlík

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve do vařící vody ponořte na 5 minut brzlík pak ho odblaňte, osušte a opečte na husím sádle dohromady s cibulkami a mrkví nakrájenou na kolečka. Pak přidejte oloupaná a rozmačkaná rajčata, sůl, pepř a zalijte vývarem, duste cca 40 minut při mírné teplotě plotny. Lístky šťovíku nechte spařit asi 5 minut ve vroucí vodě, pak prolisujte a poduste ještě asi 20 minut na zbytku sádla. Nakonec můžete ještě dle chuti opepřit. Brzlík se podává s cibulkou, mrkví a šťovíkovou kaší, přílohu, vařené brambory, omastěte máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!