Mléko zahřejeme a vymícháme s rozdrobeným droždím, 50g cukru i vanilkovým cukrem. Mouku dáme do mísy a uděláme důlek, rozkrájíme do něj 75g másla, přidáme mléko s droždím i vejce a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a necháme na teplém místě asi 20 minut kynout, zbytek cukru necháme na pánvi při nízké teplotě zkaramelizovat, přidáme zbylý tuk, smetanu i med a za stálého míchání povaříme, až je směs hladká, pak vmícháme ořechy a necháme mírně zchladnout. Těsto znovu prohněteme, dáme na vymazaný plech (asi 32x39cm) a poklademe švetkami, rozkrájenými na čtvrtiny, slupkou dolů. Na ně rozdělíme ořechovo-medovou směs, přikryjeme a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.