Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský švestkový koláč

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko zahřejeme a vymícháme s rozdrobeným droždím, 50g cukru i vanilkovým cukrem. Mouku dáme do mísy a uděláme důlek, rozkrájíme do něj 75g másla, přidáme mléko s droždím i vejce a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a necháme na teplém místě asi 20 minut kynout, zbytek cukru necháme na pánvi při nízké teplotě zkaramelizovat, přidáme zbylý tuk, smetanu i med a za stálého míchání povaříme, až je směs hladká, pak vmícháme ořechy a necháme mírně zchladnout. Těsto znovu prohněteme, dáme na vymazaný plech (asi 32x39cm) a poklademe švetkami, rozkrájenými na čtvrtiny, slupkou dolů. Na ně rozdělíme ořechovo-medovou směs, přikryjeme a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!