Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský švestkový Rejžák

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvaroh rozmícháme s mlékem, přidáme kousky pokrájeného masielka Milsy, mouku prosátou s cukrem a práškem, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v lednici 30 minut odležet. Těsto rozválíme na obdélník a a vyložíme dno menšího pekáčku, předpečeme 15 minut na 200°C. Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli do poloměkka a necháme zchladnout. Pak vmícháme šlehanou smetanu, cukr a vejce. Náplň rozetřeme na horký korpus a poklademe pokrájenými švestkami, pečeme asi 20 minut na 180°C. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, rozetřeme ho na rýžovou náplň a Rejžák dopečeme ještě asi 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |7. března 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!