Staňte se našimi fanoušky na:

Chodský koláč s dvojím mazáním

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO 200g hl. mouky, 200g polohr. mouky, 60g cukru, 20g droždí, 1 vejce, 50g sádla, 50g másla, špetka soli, ryngle podle potřeby TVAROHOVÉ MAZÁNÍ 250g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 lžíce citronové šťávy, cukr podle chuti + 12% smetana pokud je tvaroh moc hustý MAKOVÉ MAZÁNÍ 200g mletého máku, 250ml mléka, 1 lžíce rumu, 70g cukru DROBENKA 80g měkkého másla, 80g cukru krystal, 150g hrubé mouky Mletý mák zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Dochutíme rumem a cukrem. Nesmí být příliš hustý - špatně by se roztíral na těsto. Z uvedených surovin zaděláme ne moc tuhé kynuté těsto. Necháme ho na teplém místě asi hodinu a čtvrt vykynout. Zatím si připravíme mazání, drobenku a vypeckujeme ryngle. Větší plech vyložíme pečícím papírem a vykynuté těsto rovnoměrně rozhrneme. Celou plochu těsta potřeme makovým a v další vrstvě tvarohovým mazáním. na čtvrtky nakrájené ryngle (můžeme nahradit švestkami) naskládáme na tvaroh a navrch celý koláč posypeme drobenkou a můžeme i mandlemi. Pečeme asi 35 mint na 175°C, až začne drobenka na koláči zlátnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!