TĚSTO 200g hl. mouky, 200g polohr. mouky, 60g cukru, 20g droždí, 1 vejce, 50g sádla, 50g másla, špetka soli, ryngle podle potřeby TVAROHOVÉ MAZÁNÍ 250g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 lžíce citronové šťávy, cukr podle chuti + 12% smetana pokud je tvaroh moc hustý MAKOVÉ MAZÁNÍ 200g mletého máku, 250ml mléka, 1 lžíce rumu, 70g cukru DROBENKA 80g měkkého másla, 80g cukru krystal, 150g hrubé mouky Mletý mák zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Dochutíme rumem a cukrem. Nesmí být příliš hustý - špatně by se roztíral na těsto. Z uvedených surovin zaděláme ne moc tuhé kynuté těsto. Necháme ho na teplém místě asi hodinu a čtvrt vykynout. Zatím si připravíme mazání, drobenku a vypeckujeme ryngle. Větší plech vyložíme pečícím papírem a vykynuté těsto rovnoměrně rozhrneme. Celou plochu těsta potřeme makovým a v další vrstvě tvarohovým mazáním. na čtvrtky nakrájené ryngle (můžeme nahradit švestkami) naskládáme na tvaroh a navrch celý koláč posypeme drobenkou a můžeme i mandlemi. Pečeme asi 35 mint na 175°C, až začne drobenka na koláči zlátnout.