Staňte se našimi fanoušky na:

Chrástecká svíčková

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso prošpekujeme slaninou.a opečeme na oleji nebo sádle.Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem.Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme.Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme.Zjemníme smetanou.Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkama.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |16. června 2013
Hned bych se nechal pozvat, vypadá velice dobře. Odpovědět
brenda |16. června 2013
Vypadá to lákavě!! Odpovědět
Lenny |12. června 2013
nejlepší z omáček je svíčková Odpovědět
PF*13 |11. června 2013
moje oblíbená Odpovědět
PetulkaH |10. června 2013
svíčkovou bych si dala hned Odpovědět
Januse |6. června 2013
svíčková nikdy nezklame Odpovědět
Uzzi1 |5. června 2013
skvělá svíčková Odpovědět
maruskaji |4. června 2013
Ukládám. Odpovědět
K.Vladka|23. listopadu 2016
vyzkouším Odpovědět
krups|6. června 2015
mňam. mňam také dělám podobnou, vyzkouším váš recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!