Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestová polévka smetanová

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest omyjte, opatrně oloupejte, dřevité konce odřízněte. Stonky rozkrájejte, ala hlavičky odložte stranou. Dejte vařit přibližně 750 ml vody, osolte jí a mírně oslaďte. Chřest vložte do vody a vařte jej asi 20 minut. Pak vyjměte chřestové hlavičky a zbytek chřestu vařte ještě 15 minut až úplně změkne. Na posledních 7 minut varu znovu přidejte hlavičky. Nakonec hlavičky vyjměte a zbytek základu polévky rozmixujte, přeceďte ji ještě přes síto. Žloutky rozšlehejte se smetanou, vmíchejte je do polévky a zahřejte. Polévku osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem, případně trochu oslaďte. Můžete ji zdobit pažitkou nebo petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |15. května 2013
Mám ráda všechny krémové polévky. Odpovědět
dajul |9. května 2013
vyzkouším Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
ukládám, vyzkouším :) Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
pěkné Odpovědět
pajunc |21. dubna 2013
to se mi líbí, bezva recept! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!