Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestové rizoto

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest nakrájíme, povaříme asi 5 minut ve 100 ml vývaru, pak slijeme (vývar uchováme) a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme a opečeme na lžíci oleje, sušená nakrájíme. Oloupanou šalotku bnakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, pak přisypeme rýži a spolu chvíli restujeme. Rýži zalijeme vínem a vaříme na mírném plameni, dokud se tekutina nevsákne. Pak postupně doléváme vývar a vaříme až je rýže měkká. Zjemníme ji máslem a smetanou. Přimícháme chřest a rajčata a ještě chvíli povaříme. Nakonec rizoto osolíme, opepříme a posypeme sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jedlík-senior |26. srpna 2014
chřest můžu, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!