Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestový krém

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílý chřest celý oloupat, zelený jen spodní třetinu, dřevnaté konce odkrojit. Slupy a odřezky povařit v 700 ml osolené vody, vývar zachytíme. Bílý i zelený chřest nakrájet na špalíčky, povařit 8 minut a vyjmout. Mouku osmahnout na másle, zalít chřestovým vývarem a za stálého míchání uvést do varu, vařit asi 5 minut, sundat z plotny. V polévce rozšlehat žloutky, osolit, opepřit a okořenit muškátovým oříškem. Přidat chřest a ušlehanou smetanu. Posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!