Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestový závin s rebarborou

Autor receptu: Helena1111 (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme. Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce, odřízneme špičky tak, aby nám zbyly stejně dlouhé a stejně široké výhonky a rovnoměrně rozložíme na rozválené listové těsto. Posypeme mletou skořicí a vanilkovým cukrem – asi 50 g. Rebarboru nakrájenou na asi 3 mm silné kousky lehce orestujeme na másle, posypeme 50 g vanilkového cukru, necháme zkaramelizovat a vychladnout. Po vychladnutí rozprostřeme na chřest. Zabalíme závin, poklademe rozpůlenými mandlemi a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté cca 200 ºC cca 25-30 minut – dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oj |6. dubna 2014
like Odpovědět
planeta |16. května 2013
nádherné foto, tak i pokrm je jistě supr Odpovědět
Uzzi1 |3. května 2013
rozhodně stojí za vyzkoušení Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
vypadá dobře Odpovědět
Zorushka |1. května 2013
Dobrota :-) Odpovědět
roxana-zdena |30. dubna 2013
Vypadá to dobře, zkusím-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!