Netradiční pusinky
100
6
9
Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme. Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce, odřízneme špičky tak, aby nám zbyly stejně dlouhé a stejně široké výhonky a rovnoměrně rozložíme na rozválené listové těsto. Posypeme mletou skořicí a vanilkovým cukrem – asi 50 g. Rebarboru nakrájenou na asi 3 mm silné kousky lehce orestujeme na másle, posypeme 50 g vanilkového cukru, necháme zkaramelizovat a vychladnout. Po vychladnutí rozprostřeme na chřest. Zabalíme závin, poklademe rozpůlenými mandlemi a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté cca 200 ºC cca 25-30 minut – dozlatova.